fbpx

Vill du arbeta professionellt med events?

KURSEN

Brinner du för att utveckla idéer till spännande, unika events? Har du modet men saknar verktyg och nätverk för att realisera dina idéer?

Går du med en dröm om att arbeta i eventbranschen?

Du har kanske jobbat med event tidigare, eller så vill du kickstarta din karriär i branschen? Kanske anordna en festival, eller idrottsevenemang? Det kan också vara så att du bara har ett genuint intresse för unika event och upplevelser, och går i tankar om att bli klokare på branschen generellt.

“Jag kan varmt rekommendera Innovative Event Management till andra, både oerfarna och erfarna, då det är några verktygsgivande och nätverksbildande månader.”

– Mads Wachmann, Viavar

Oavsett vad, kommer Innovative Event Management ge dig verktygen att omvandla dina ambitioner till verklighet. Du kommer skaffa dig viktiga kontakter, och kunskap att påbygga eller fortsätta ditt arbete i den konkurrenspräglade branschen. Genom hela kursens gång kommer duktiga och etablerade yrkesverksamma sprida sin kunskap, erfarenhet och upplevelser inom områden som projektledning, idé & konceptutveckling, marknadsföring, affärsmodeller och mycket mer.

PRIS

Priset for kursen är 7450 kr

Du kan välja att delbetala upp till 4 gånger.

Första inbetalningen ska göras den 01 december 2019

Ansökan stänger den 24 november

Kursen ges i Stockholm, och datum för kurstillfällena finner du här nedan:

Stockholm – 2020

Kurslokal: Impact Hub, Luntmakargatan 25, Stockholm.
25 jan (lektion 1+2, kl 10-16)
22 feb (lektion 3, kl 10-14)
14 mar (lektion 4, kl 10-14)
04 apr (lektion 5, kl 10-14)
02 maj (lektion 6, kl 10-14)

LEKTIONER

KICK OFF & BRANSCHKUNSKAP

Den första lektionen är till för att introducera kursens upplägg och det är också här du möter de andra deltagarna för första gången. Vi tittar närmre på eventbranschen som helhet, och ger dig en överblick över några av branschens största aktörer. Du kommer dessutom delta i några nätverksövningar och öva på att pitcha dig själv för de andra deltagarna.

IDÈ & KONCEPTUTVECKLING

Denna lektion kommer introducera dig till redskap för idéskapande och utveckling som vill förstärka din process i utvecklingen av en event. Du kommer bli satt in i metoder till att se kritik på dina idéer så du är säker på att idéen är värd att skapa både ekonomiskt och kulturell. Tillsammans med dem andra deltagare kommer du vara en del av en process där ni formar idéerna till en konkret lösning. Du kommer presenteras för nyttiga redskap och metoder till hur ett koncept utformas och presenteras för andra så konkret som möjligt.

PROJEKTLEDNING I EVENTBRANSCHEN

Under denna lektion kommer du att arbeta med projektledarverktyg som kan användas till utveckling och utförande av evenemang. I ett projektarbete med många delar involverade, är det essentiella att utveckla en detaljerad plan över projektens gång, utveckling och utförande. I sammanhang med generell ledarteori, facilitet och intresseanalys kommer du kunna uppleva hur man leder ett rejält evenemang genom att använda dessa redskap.

AFFÄRSMODELLER & EKONOMI

I utförandet av ett evenemang är det viktigt att ha kontroll över ekonomin om konceptet ska kunna överleva. Under denna lektion kommer du presenteras för modeller och verktyg som kan hjälpa dig gå i mål med dina idéer. Ni kommer gå mer djupt i utvecklingen och optimeringen av evenemangets affärsmodell så ni är säkra på att konceptet är realistisk och lönsam.

FUNDRAISING & SPONSORER

Evenemang kostar pengar och det är oftast något man inte har en massa av till att starta med. I förläggningen av föregående lektion kommer du här få insikt i hur man kan gå i mål med sina idéer med hjälp av fundraising och sponsoravtal. Vi vill presentera er för möjligheter samt redskap till att söka sponsorer och andra form för fundraising så ni kan sätta ekonomiska mål för era evenemang och därför försäkra att det blir till verklighet.

MARKNADSFÖRING

Du kommer på denna lektion arbeta med att marknadsföra ditt evenemang ut från relevanta kommunikationsmodeller. Du undervisas i marknadsföring av evenemang och kunskap om utformning av kommunikations- och marknadsföringsplaner, målgruppssegmentering, positioner, brandig, reklam och medieval.

ANSÖKAN & DELTAGANDE

Innovative Event Management är en kurs för alla som på ett eller annat sätt brinner för att arbeta professionellt med event. När vi värderar din ansökan, lägger vi stor vikt vid att du har drivkraften och motivationen att engagera dig. Det är inte ett krav att ha tidigare erfarenhet från branschen – men kursen passar också dig som vill utvecklas i det arbete du redan gör!

 

Skicka in din ansökan till oss online via formuläret på hemsidan!

KURSBEVIS

När du genomfört kursen mottager du ett kursbevis, vilket du kan använda tillsammans med ditt cv eller presentera för framtida arbetsgivare. Utöver det får du tillgång till vår slutna nätverksgrupp för tidigare deltagare, där du kan hålla ditt nätverk aktivt och träffa likasinnade tidigare Innovative Event Managers!