fbpx

Vill du arbeta professionellt med events?

KURSEN

Brinner du för att utveckla idéer till spännande, unika events? Har du modet och viljan men saknar verktygen eller nätverket för att förverkliga dina idéer?

Drömmer du om att arbeta med event?

Har du kanske arbetat med event tidigare? Eller vill du kickstarta din karriär i branschen? Drömmer du om att anordna festivaler, idrottsevenemang och liknande? Eller har du bara ett generellt intresse för att skapa event och upplevelser, och vill få en större inblick i branschen? Då är detta kursen för dig!

“Jag kan varmt rekommendera Innovative Event Management till andra, både oerfarna och erfarna, då det är några verktygsgivande och nätverksbildande månader.”

– Mads Wachmann, Viavar

Innovative Event Management ger dig verktygen att omvandla dina ambitioner till verklighet. Kursens undervisare arbetar själva professionellt inom event och har en lång erfarenhet av branschen. Detta kommer ge dig verktygen du behöver för ett arbeta inom event, samt vidga ditt nätverk. Under kursens gång kommer du att få använda din nya kunskap i relevanta case-arbeten för att lära dig hur verktygen appliceras i praktiken. 

PRIS

Priset for kursen är 7450 kr

Du kan välja att delbetala upp till 4 gånger.

Första inbetalningen ska göras den 01 december 2019

Ansökan stänger den 24 november

Kursen ges i Stockholm. Datum för kurstillfällena finner du nedan:

Stockholm – 2020

Kurslokal: Impact Hub, Luntmakargatan 25, Stockholm.
25 jan (lektion 1+2, kl 10-16)
22 feb (lektion 3, kl 10-14)
14 mar (lektion 4, kl 10-14)
04 apr (lektion 5, kl 10-14)
02 maj (lektion 6, kl 10-14)

LEKTIONER

KICK-OFF & BRANSCHKUNSKAP

Under den första lektionen introduceras du för kursens upplägg samt möter de andra deltagarna för första gången. Vi tittar även närmre på eventbranschen som helhet, och ger dig en överblick över några av branschens största aktörer. Du kommer dessutom att arbeta på din förmåga att nätverka genom nätverksövningar samt genom att öva på att pitcha dig själv.

IDÉ & KONCEPTUTVECKLING

Denna lektion introducerar dig för de relevanta redskapen du behöver för koncept- och idéutveckling, för att vidare kunna förbättra din arbetsprocess vid skapandet av event. Du kommer att bli presenterad för metoder som hjälper dig att, på ett kritiskt sätt, förhålla dig till dina egna ideér för att säkerställa dess relevansen: både ekonomiskt och kulturellt. Tillsammans med de andra deltagarna, kommer du att vara en del av en process där ni utvecklar era ideér till konkreta lösningar. Här kommer du att presenteras för redskap och metoder som är användbara för att utforma och presentera ett koncept för andra så konkret och enkelt som möjligt.

PROJEKTLEDNING I EVENTBRANSCHEN

I ett projektarbete, där flera partners är involverade, är det viktigt att upprätta en detaljerad plan för projektets utveckling, utförande samt genomförande. Under den här lektionen kommer du att lära dig mer om verktyg som förenklar projekthantering och som vidare kan användas för att utveckla samt genomföra event. Genom undervisning i ledarskap kommer du att på ett effektivt sätt lära dig hur du driver ett event.

AFFÄRSMODELLER & EKONOMI

Vid genomförandet av ett event är det viktigt att ha koll på ekonomin om konceptet ska kunna överleva. Under denna lektion kommer du presenteras för modeller och verktyg som kan hjälpa dig i mål med dina event-idéer. Lektionen kommer att gå in mer djupgående på hur du utvecklar och optimerar en affärsmodell som både är realistisk och lönsam.

FUNDRAISING & SPONSORER

Events kostar pengar och det är ofta något man inte har så mycket av till att börja med. Den här lektionen ger dig en inblick i hur du använder fundraising och sponsorer för att finansiera din idé. Du blir presenterad för viktiga redskap att använda dig av när du ansöker om sponsorskap samt bli introducerad för möjligheter inom fundraising. På så sätt kan du sätta ekonomiska mål för ditt event och försäkra dig om att det blir till verklighet.

MARKNADSFÖRING

Under denna lektion ligger fokus på hur du marknadsför ditt event utifrån relevanta kommunikationsmodeller. Du undervisas i betydelsen av god marknadsföring samt hur du på bästa sätt använder dig av modellerna i verkligheten genom att lära dig att utforma kommunikations- och marknadsföringsplaner. Under lektionen kommer vi även att gå in mer djupgående i målgruppssegmentering, positioner, branding, reklam etc. 

ANSÖKAN & DELTAGANDE

Innovative Event Management är en kurs för alla som på ett eller annat sätt brinner för att arbeta professionellt med event. När vi bedömer din ansökan lägger vi stor vikt på om du har drivkraften och motivationen att engagera dig. Kursen passar både dig som vill utvecklas i din roll inom event, samt dig som vill få in en fot i branschen. Tidigare erfarenhet är inget krav.

 

Ansök online idag för att få en chans att delta i nordens största kurs inom event.

KURSBEVIS

När du genomfört kursen mottager du ett kursbevis, som du kan använda tillsammans med ditt cv eller presentera för framtida arbetsgivare. Utöver det får du tillgång till vår slutna nätverksgrupp för tidigare deltagare. Där kan du hålla ditt nätverk aktivt och träffa likasinnade Innovative Event Managers.