5 ROLIGA EVENTIDÉER (part 1)

Det är roligt med event, allra främst att anordna dem! Vi på Innovative Event Management har tagit fram en lista för den som behöver inspiration eller idéer till saker att göra på sin tillställning. 

Quiz
Teambuilding, icebreaker och stämningshöjare. Quiz är räddningen på alla sorters event och bör alltid finnas (åtminstone som plan B)! Anpassa quizet efter gästerna, och är det svårt att identifiera så går frågor om allmänbildning alltid hem. Det kan vara veckans nyheter, anagram eller kända låtar som sjungs på finska (sök: “Gissa låt – finska cover” på Spotify). Funkar lika bra i små sällskap som stora! För företagsevent kan det vara kul att ha quiz gällande företaget.

Skattjakt
En lite mer tidskrävande idé, men som kan bli succé! Exempelvis att ha en karta över lokalen eller staden med roliga överraskningar. Exempelvis en skattkarta där man behöver gå/cykla en pubrunda för att få ledtrådar som leder till det slutgiltliga målet (vilket exempelvis kan vara företagets arbetsplats eller en hyrd lokal). Där finns skatten, som till exempel kan vara mat och dryck. 

Poesi
Vem är egentligen din bordsgranne? Ge alla varsitt papper och penna och led dem in i poesin känslorika värld. Antingen att de får ett nyckelord, ett ämne eller får skriva fritt. En syssla som kan bli väldigt känsloladdad, rolig eller stärkande för gruppdynamiken. För bäst resultat kan det vara bra att ha med sig några diktexempel från andra poeter, som inspiration. Eller låta alla skriva varsitt ord på en lapp som sedan dras ur en burk. Ordet på lappen blir temat för poesin. En givande och bra “lära känna varandra på djupet”-underhållning.

Bingo
Inte den mest fartfyllda aktiviteten på ett event, men kan vara rolig ändå! Med ett bra prisbord går det att charmera de flesta med bingo. Det behöver inte heller vara ett traditionellt bingo, utan finns även mingelbingo. Då är varje ruta associationer till gästerna och genom att hitta personen rutan handlar om får man kryssa. Ju fler kryss, desto snabbare bingo.

Spådam
Ett aningen oväntat nöje på ett event, men som lockar många. Vad finns i framtiden att hämta? Finns det något jag borde veta? Vi alla funderar över saker i livet, som vi mer eller mindre uppskattar att få svar på. Viktigt att se till det inte behöver vara en äkta spådam, utan bara någon som kan dela ut oändligt med bra nyheter. Detta då dåliga nyheter inte är det man önskar få på ett event. Spådamen bör alltså enbart ge personen roliga och inspirerande nyheter. Exempelvis på ett företag ges upplyftande jobbnyheter, och på en privat tillställning ges härliga nyheter i privatlivet. Detta höjer stämningen och gör att eventet till ett minnesvärt och omtalat.

Vill du få ytterligare kunskap som kommer till användning i branschens alla steg? Anmäl dig till vår kurs! 

Du hittar all info här: KURS & PRIS.