“Våga” Mina carlsson, egenföretagare & bröllopskoordinator

Möt Mina Carlsson, egenföretagaren och bröllopskoordinatorn som driver företaget Mina Bröllop Event. Mina fann sin passion för bröllop och event i den småländska idyllen och nu driver hon sitt eget företag som bröllopskoordinator. Eventbranschen rymmer en salig blandning yrkesroller och karriärmöjligheter och Mina uppmanar alla som drömmer om en framtid i eventbranschen att “våga”.

“Våga! Ansök om olika jobb som kan leda dig till den delen av eventbranschen där du faktiskt vill vara. Våga sen ta steget ut och antingen starta eget eller våga söka det där drömjobbet!” – M.C

Ta del av vår Q & A med Mina Carlsson här nedan och läs mer om hennes erfarenheter och dagliga verksamhet som egenföretagare och bröllopskoordinator.

Hur kom det sig att du blev bröllopskoordinator, vad ledde dig hit?

Allting började med att jag jobbade som servitris på en vacker herrgård i Småland. Lokalen blev snabbt ett populärt ställe för bröllop och jag fick ansvar för bröllopsbokningar och kundtjänst riktat mot bröllopsparen. Jag följde brudparens resa från bokning till bröllopsdagen, vilket jag tyckte var så kul! Senare utbildade jag mig till bröllopskoordinator och kunde äntligen äga titeln. Nu har jag även startat mitt egna företag Mina Bröllop Event där jag erbjuder flertalet olika tjänster och skräddarsyr mina paket efter varje brudpar, eftersom att varje bröllop är unikt.

Skulle du kunna dela en lärorik eller minnesvärd händelse under din karriär?

Jag skulle vilja påstå att alla bröllop bjuder på både flera minnesvärda och lärorika händelser! Det finns mycket som jag minns tillbaka på och ler. Det finns givetvis också lärorika händelser som har gett mig ny kunskap för att kunna göra ett ännu bättre jobb tills nästa gång.

Vilka utmaningar brukar du stöta på i ditt arbete?

Det finns flera olika utmaningar i mitt arbete som bröllopskoordinator. För det första, att medla mellan par som har helt olika viljor i fråga om bröllopsplaneringen. Det kan ibland vara svårt att försöka medla mellan parterna och hitta en lösning som resulterar i att alla blir nöjda. En annan utmaning är att sköta kommunikationen mellan brudpar och leverantörer, det kan vara en tidskrävande process men det är givetvis värt det när allt väl går i lås.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Under en helt vanlig arbetsdag, alltså inte en bröllopshelg, spenderas denna framför datorn med mail, möten med brudpar samt skapande av content till mina sociala medier och min hemsida. Ibland besöker jag även bröllopslokaler, träffar leverantörer eller framtida brudpar. En bröllopshelg ser helt annorlunda ut. Då är det full rulle med körscheman som ska klaffa, leverantörer som ska tas emot och lokal som ska dukas, pyntas osv. Det blir en helt annan typ av arbetsdag. I dagsläget har jag även ett extra-jobb där spenderar ett par dagar i veckan. 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är när jag får följa brudpar under en längre tid, hela vägen till självaste bröllopsdagen! Det är som att jag följer med brudparen i den berg och dalbana av känslor som bröllopsdagen sedan bjuder på; kärlek, lycka & nervositet…

Vilket är ditt bästa tips till den som vill jobba inom eventbranschen?

Våga! Ansök om olika jobb som kan leda dig till den delen av eventbranschen där du faktiskt vill vara. Våga sen ta steget ut och antingen starta eget eller våga söka det där drömjobbet!

3 korta:

Vad var ditt absolut första jobb?

Mitt första jobb var på en restaurang som då hette Pannkakshuset! Där lagade jag amerikanska pannkakor och hade så roligt ihop med mina kollegor!

Favorit hak i Sverige?

Svårt fråga… Jag får välja något lokalt i närheten av där jag bor, Villa & trädgård de luxe i Växjö.

Om du fick önska en låt, vilken hade det varit?

 Just nu… alla låtar på Taylor Swift’s två nyaste album!

Foto: Jennifer Kivinen 

Text: Alva Skoglund

Går du också i tankarna om en karriär inom eventbranschen?

Sök kursen Innovative Event Management – Tillsammans med våra erfarna undervisare hjälper vi dig ta nästa steg mot din drömkarriär!