8 podcasts om events

Foto: Pexels
Text: Maja Frick

Det finns oändligt många podcasts och det kommer fler och fler. Vill du lyssna på en podcast som handlar om events har vi roddarna för dig. Här får du tips på 8 poddar som du kan lyssna och lära av. De flesta är på engelska men den första vi tipsar om är på svenska. Poddar är perfekt för dig som vill multitaska men ändå lyssna på något intressant och som kanske hellre lyssnar än läser. Har du lyssnat på någon av dessa poddar? Berätta gärna för oss vad du tyckte om dem. 

Eventpodden

I 50 avsnitt kan du höra Jonas Bodin och Peter Winitsky prata om Det perfekta eventet i Eventpodden. Gemensamt har de erfarenhet av 5000 events i 56 länder under 20 år. 

IN-PERSON Podcast

De mest händelserika händelserna och människorna bakom den lyfts fram i IN-PERSON Podcast. Du får höra om upplevelser, utmaningar och framtidsmål från etablerade personer i branschen. Den här podcasten är perfekt om du vill fördjupa dig i evenemang inom samhälle, ROI och personalisering. 

Event Tech Podcast

Denna podcast gräver djup in i evenemangs tekniska områden. Podden startades av John Federico för många år sedan men hostas nu av Brandt Krueger och Will Curran. I podcasten får du höra intervjuer och diskussioner om det tekniska inom events. För den som vill lära sig mer om det tekniska är detta en perfekt start. 

The Meeting Planning Madness Podcast

I avsnitt på ungefär 30 minuter kan du lyssna om allt som handlar om att planera event. Här diskuteras svårigheter och utmaningar som professionella personer har varit med om och övervunnit. Du kan få lyssna på många erfarenheter av branschen som du kan lära dig och ta med dig i din egen eventplanering. 

Eventful: The Podcast for Meeting Professionals

Värd för denna podcast är Northstar Meeting Group och tar upp ämnen som täcker de vanligaste och mest uppmärksammade av evenemangsarrangörer Den här podcasten är för dig som vill ha information om de senaste händelserna inom evenemang och möten. Den inkluderar även hållbarhet, inkludering och mångfald och innovativ teknik som kan förbättra eventbranschen. 

Event Industry News Podcast

James Dickson är värd och intervjuar olika professionella inom branschen. Podcasten berör befintliga och framväxande ämnen som relaterar till evenemang. Det här är en bra podcast för europeiska evenemangsarrangörer,  marknadsförare eller för den som är intresserad av evenemang som vill veta mer om evenemangsnyheter. 

EventLab

EventLab produceras av Hire Space som är en webbplats för lokalbokningar i Storbritannien. Podcasten ska vara som ett fönster in i branschen och konversationer om evenemang. Varje avsnitt innehåller intervjuer, debatter kort segment som uppmärksammar händelser runt om och i eventbranschen. 

PlannersPod

Toby Goodman och James Eager i PlannersPod pratar om ämnen inom branschen, till exempel att stärka och locka talanger, planera evenemang och banbrytande marknadsföringsstrategier. Podcasten vänder sig till den internationella eventbranschen.  

På Innovative Event Management kan du lyssna ännu mer på etablerade personer i branschen.