Så boostar du ditt självförtroende

Foto: Pexels
Text: Maja Frick

Alla behöver en boost i självförtroendet då och då. Det kan behövas även om man inte känner att ens självförtroende har förändrats och du inte vet att du behöver en boost. Men en boost är alltid bra och om inte annat lär du dig tips som du kan ta an nästa gång du behöver en boost. Här kommer vi att ge dig sex tips på hur du kan boosta ditt självförtroende och våga ta nya vägar och sätta upp nya mål. 

1. Kartlägg dina styrkor och svagheter

Alla har styrkor och svagheter. Svagheterna finns där vare sig man vill se dem eller inte. Försök att kartlägga vad dina styrkor och svagheter är och används sen svagheterna till att bli dina styrkor. Tänk positivt om dina svagheter och försök att lära dig någonting utav dem.

2. Våga drömma

Ge dina drömmar en chans och våga ta dig an dem. Vad vill du egentligen? Vad säger magkänslan om det du gör nu och det du vill göra? Klura ut vad du drömmer om och ta dig sedan steg för steg dit. Gör det som känns bra och lyssna inåt.

3. Lita på dig själv

Denna hänger ihop med punkt nummer två. För att våga följa dina drömmar behöver du lita på dig själv och på att allting kommer att lösa sig. Om du litar på dig själv och låter processen ta den tid den behöver kommer allting att gå bra. Plussa på stolthet och du boostar ditt självförtroende ännu mer.

4. Disciplin

Att klara av saker och uppnå sina mål kräver disciplin och att du vet vad du går för. Skriv ned dina mål och vad du vill åstadkomma, antingen på datorn, mobilen eller på ett papper, någonstans där du kan se dem lätt. Försök att sätta så konkreta mål som möjligt och sätt även en tidsplan för när du ska ha klarat målet.

5. Sätt mål

Att sätta mål är viktigt för motivationen och för sitt självförtroende. Det finns ju ingen bättre känsla än att klara av sina mål, eller hur? Ha många mål och framförallt realistiska. Målen ska utmana dig, men du ska samtidigt känna att du kan klara av dem. Mål kan handla om alltifrån att du ska tjäna en viss summa, att du ska jobba på ett visst bolag, klara av en vissa arbetsuppgift eller något annat. Glöm inte att fira målen ordentligt när du har uppnått dem!

6. Samla på dig kunskap

Att lära sig saker boostar vilket självförtroende som helst. Det spelar ingen roll om du läser, kollar på en dokumentär, läser en hemsida eller vad som helst. Att lära sig saker höjer självförtroendet och du bli dessutom mer allmänbildad och smartare. Passa på att lära dig saker om branschen du är intresserad av, ditt drömjobb eller din jobbdröm!

Få ännu mer boost på Innovative Event Management!