10 Evenemangs appar för ett lyckat event

Foto: Pexels
Text: Maja Frick

Här listar vi 10 appar som kan hjälpa dig att få ett lyckat event och skapa engagemang hos deltagarna. De tre första apparna ger dig allt du behöver för ditt evenemang. Apparna med nummer 4, 5, 6 och 7 är bäst for workshops och konferenser. De tre sista apparna fokuserar på evenemangs underhållning. Vad du än har för mål med ditt evenemang finns det en app för dig och här är några av dem alla som finns. Hoppas du kan hitta den du behöver och börja skapa ditt evenemang som du alltid har drömt om. 

1. Whova

Detta är en av de mest populära apparna och vinnare av People’s Choice Award på Event Technology Awards 2018. Whova ska hjälpa dig att bygga och stärka ditt varumärke via en förbättrad interaktivitet och publikens engagemang och deltagande på eventet. Appen säger också att de kan minska tiden att hantera evenemangslogistik med 60 %, så att du istället kan fokusera på det som är viktigare. 

2. Eventbase

Den här appen är också en av de stora namnen och placeras sig som en app för premium varumärken. Dell och Microsoft är några av de stora namn som EvetBase-teamet arbetar med. Eventbase kan hjälpa dig vilket evenemang du än vill skapa och erbjuder några av de bästa evengemangsfunktionerna. 

3. Aloompa

När du använder Aloompa kan du vara säker på att du hittar innovation. De har produkter för evenemang inom gemenskap, sport, konferens, mat och musik. De fokuserar mycket på integreringar med till exempel Instagram, Facebook och Spotify. De har dessutom funktionen “No Signal Required” som gör att användare kan använda appen offline. 

4. Attendify

Attendify kan hjälpa dig att från start skapa din egen evenemangsapp. Det finns tydliga steg-för-steg processer och du kan lägga till innehåll som passar för just din idé. Appen vill dig värde av världsklass. 

5. Pathable

Pathable är appen som förespråkar enkelhet och har “lätt att använda, ännu enklare att hantera” som mantra. Appen ger tydliga och enkla rekommendationer och hjälpmedel. För att hjälpa dig ännu mer delar appen upp alla involverade i tre områden, deltagare, utställare/sponsorer och eventplanerare. Appen har ditt event som fokus, men hjälper dig med tydliga funktioner. 

6. Guidebook

Guidebook har som mål att göra det lätt att skapa och hantera din app med en lätthanterlig grund för evenemangsappar. I appen kan du ha kontakt med ditt team var du än är i världen. Appen fick titeln “Customer Service Department of the Year Award 2009, så du kan vara säker på att appen hjälper dig på bästa sätt. 

7. Socio

Socio har en dra-och-släpp-funktion som gör din evenemangsapp innovativ och enkel att använda. De vill hjälpa dig att skapa en “evenemangsapp som dina deltagare verkligen kommer att tycka om att använda”. Socio är en av de ledande arrangörerna genom processen och har en kundservice som tar dig på allvar. 

8. Festivality

Det här är appen som fokuserar på festivaler och vill “före festivaler och evenemang till mobilen”. De vill att du ska kunna hålla underhållning i din hand och har bland annat skapat mCommerce och mPayments för att köpa festivalpass och boka restauranger som tillhör festivalen direkt i appen. 

9. Blispa

Bilspa anser att deltagarna av event är det viktigaste och fokuserar därför mest på det. De tillgodoser spel, museer och gallerier, men även evenemang och festivaler. Appen vill stärka innovation i form av aktuellt innehåll och spel. 

10. App & Map

App & Map är appen med funktioner som n interaktiv karta och fotodelning. Fotodelningen har som mål att öka antalet delade bilder med 300 % och därmed öka engagemanget. Det är en app som tillåter användarna att dela sina foton, upplevelser, erfarenheter och bästa stunder med andra. 

Vill du få fler tips om hur du skapar ett evenemang? Läs mer och anmäl dig till vår kur här