Tidningar och Webbtidningar att ha koll på inom branschen

Foto: Pexels
Text: Maja Frick

Det finns många hemsidor som skriver om de senaste nyheterna om eventbranschen. På denna hemsida kan du läsa intervjuer, tips och råd till dig inom eventbranschen. Men för att hålla dig uppdaterad och kompetens inom eventbranschen och dess händelse kan det vara bra att ha koll på vad som händer. Vilka bolag är på tapeten just nu, finns det några nya events, möte eller mässor att ha koll på och vilka är de senaste trenderna? Det här är sådant som kan vara bra att veta. Genom att gå kursen Innovative Event Management och gå in på dessa hemsidor då och då kan du få en bra överblick på branschen. 

Kick Off

Här hittar du Sveriges största tidning om konferenser och möten. Du kan läsa artiklar om hållbarhet, karriär, events, inspiration och annat. Låt dig inspireras och uppdateras om den svenska eventbranschen med tips och nyheter. 

Event Effect

Event Effect skriver om nyheter för dig som jobbar med event, konferenser och seminarier. Event Effect bevakar hela branschen och uppdaterar dig om aktuella nyheter och trender. De skriver om människorna i branschen och ger även tips och checklistor. De brinner för frågan om ekonomi, digitalisering och hållbarhet och vill göra vardagen effektivare och enklare för Sveriges mötesproffs. 

Konferensvärlden

Konferensvärlden har funnits sedan 1988 och de som bokar möten, konferenser och event via Mice BokningsBolaget AB och Konferensguiden.se är deras målgrupp. Även de som är kvalificerade eller utvalda på deras kundevents är målgrupp. I tidningen publiceras reportage och de senaste nyheterna om branschen varje dag. 

Breakit

Hemsidan Breakit.se har en kategori som heter Event och där kan du läsa nyheter om event. Breakit har tre värde ord som är hjärta, integritet och nyfikenhet och är Sveriges största sajt om näringslivet. 

 

Gå vår kurs och få ännu mer kunskap inom event