Möt Altitude Meetings Partner & Project Manager

Foto: Jesper Berg (press)
Text: Maja Frick

Altitude Meetings Partner & Project Manager, Amelie Rönngard, har lång erfarenhet av branschen. Hon har jobbat på bland annat Sydsvenska Mässor & Events AB och Congrex Sweden AB. Men sedan drygt sex år arbetar hon på Altitude Meetings, som brinner för kunskap och viktiga samhällsämnen. Vi har gjort en intervju med henne där hon bland annat betonar vikten av att jobba i ett bra team och att vara nyfiken. 

Blir du nyfiken? Då är det bara att läsa vidare!

 Hur har din resa i branschen fram till där du är idag sett ut?

– “En ganska spikrak resa inom mötesindustrin har präglat mig. Internationella kongresser, stora konsumentmässor och senaste 6 åren som privat företagare som innebär att projektleda stora och små mötesrelaterade projekt, driva egna möteslokaler i STUDIO i Malmö samt att utveckla nya mötesplatser inom regionen.”

Finns det några utmaningar som du har stött på längs vägen?

– “Ja absolut. Det handlar mycket om ekonomi, det vill säga att intäkter och kostnader går ihop. Som liten privat aktör gäller det att vara innovativ och aldrig nöja sig med vad man har. Det har vi sett inte minst det senaste året. Men större frågor än ekonomi driver oss egentligen  – visionen om att göra världen lite bättre utifrån frågor som hållbarhet, demokrati, inkludering och jämlikhet . Det är detta som driver oss på Altitude Meetings.”

Vilka är de erfarenheter du har lärt dig mest av?

– “Att vara modig och nyfiken! Jag lär mig av mina kollegor, kunder och samarbetspartners varje dag.”

På Altitude Meetings betonar ni kunskap och samhällsämnen, hur jobbar ni med detta inom era projekt?

– “På många plan faktiskt. Vi driver många egna projekt som syftar till att nå vår vision: att göra världen bättre ur ett hållbarhetsperspektiv där frågor inom klimat, demokrati och jämlikhet är viktiga och genomsyrar mycket av vårt arbete och våra projekt. Vi driver bl.a. The Bridge (https://thebridge.se) där vi försöker brygga forskning och business i syfte att hitta lösningar för globala utmaningar utifrån Agenda 2030.”

Hur är Altitude Meetings unika?

– “Vi är absolut unika inom mötesbranschen skulle jag vilja påstå eftersom vi gör så mycket mer än ”bara” möten och driver möteslokaler. Vi erbjuder även talarcoaching, föreläsningar, modereringar, processledningar, digitala produktioner med digitala facilitatorer (som är vår usb). Vi driver också en del projekt med fokus på stadsutveckling och hållbara stadsdelar. Det som också gör oss unika är att vi arbetar mycket med innehåll med kunden. Att skapa format och upplägg för mötena beroende på kund, publik och mål/syfte.”

Hur har ni gjort för att klara av pandemin och dess påverkan på eventbranschen?

– “Ställt om, ställt om, ställt om – tänkt nytt och varit ständigt kreativa och innovativa. Vi stannar aldrig upp. Vi var tidigt ute med att erbjuda digitala studios och att hjälpa kunden hela vägen med innehåll. Nu utvecklar vi konceptet vidare med hybridlösningar och mer avancerade digitala upplägg. 

Vi har också varit tvungna att försöka hitta ännu fler uppdrag som inte alltid har med möteslokaler eller digitala studios hos oss att göra.”

Vad är det roligaste med ditt arbete?

– “Att varje dag och vecka är helt olik den tidigare. Det blir aldrig som man tänkt men oj vad kul. OCH mina kollegor – det är teamet och lagarbetet som gör det så himla kul. Att känna tillhörighet i ett sammanhang är så viktigt för mig.”

Vad tycker du om branschen?

– “Jag tycker det är en rolig bransch som man såklart ska jobba i. Önskar bara att den fick lite högre status och att lönenivåerna kunde börja likna andra konsultbranscher. Vi är många som har långa utbildningar med mycket kompetens och som därmed borde belönas och lyftas mer.”

Drömmer du också om att arbeta inom eventbranschen? Läs mer om våra kurser här.