6 jobb inom eventbranschen

Foto: Pexels
Text: Maja Frick

Eventbranschen är stor och har många möjligheter för jobb. Du har din stora chans att jobba med det du drömmer om inom branschen. Vet du att du vill jobba med events men inte exakt som vad ännu så hjälper vi dig här. Här listar vi 6 jobb i branschen som du kanske får upp ett extra öga för. Genom att gå kursen Innovative Event Management kan du kanske hitta ännu fler jobbmöjligheter.

Eventarrangör

Eventarrangören har ansvaret för att planera ett event och hur det ska gå till. Det kan liknas med en projektledare där det är eventarrangören som ska ha koll på att allting fungerar, både alla detaljer och eventet i sin helhet. I det här yrket har du många olika arbetsuppgifter som varierar från projekt till projekt. 

Eventkoordinator

Eventkoordinator liknar eventarrangör. Du är ofta projektansvarig och det är vanligt att vara eventkoordinator och eventtekniker. Det är bra att ha kunskap inom marknadsföring, försäljning, mässor, konferenser, evenemang, brand experience och eventdesign. 

Eventsäljare

En eventsäljare är ofta ett företags och dess samarbetspartners ansikte utåt. Uppgifterna handlar ofta om att ha kontakt och erbjuda samarbetspartners de tjänster och produkter företaget erbjuder. Här har du oftast uppsatta resultatmål att arbeta mot. 

Eventdekoratör

Eventdekoratör kan även kallas för eventdesigner. Denna yrkestitel innebär att hitta och skapa den rätta stämningen som ger uppmärksamhet till den produkt eller tjänst som det handlar om. Vanliga arbetsuppgifter är bland annat att inreda utställningsmontrar på mässor och andra event och fixa till färger, musik, mat och dekorationer. 

Eventtekniker

Eventteknikern är den som fokuserar på ljus-, bild-, och ljudproduktion på event. Det handlar ofta om sportevenemang, festivaler och konserter, men kan också innebära att TV-bevaka och sända event lon-demand eller live via en webb. 

Monterexpert/Mässgeneral

Som monterexpert eller mässgeneral vet vad man ska tänka på under mässor och event, främst om mässmontrar och hur de på bästa sätt ska nå målgruppen och kunna fylla sitt syfte till fullo. 

 

Är det något yrke som intresserar dig? På vår kurs kan du lära dig mer