Här är 10 eventbolag i sverige att ha koll på.

Eventbranschen är stor och det kan vara svårt att hålla koll på alla företag och eventbyråer som idag finns där ute. Vi har listat våra 10 favoriter inom eventbolag i Sverige för dig att hålla koll, både nya som gamla.

Bindefeld AB

Bindefeld AB är ett välkänt namn för många i Sverige och förknippas främst med Sveriges kändiselit och den kända modefokuserade ELLE-galan som hålls varje år där Bindefeld AB har stått för arrangemanget. Bindefeld AB grundades av Micael Bindefeldt som idag även går under namnet PR och event-geni.

Hansen

Hansen – Sveriges största och äldsta som de benämner sig. Eventbyrån har under längre tid varit en av landets ledande och mest erfarna eventbyråer och har många projekt att vara stolta över. De har flertal gånger toppat listorna på Sveriges största eventbyråer och i bagaget har de Volvo Ocean Race och Länsförsäkringar med sig. 

Luger

Luger, eller festivalkungen som vi kan kalla dem ligger bakom några av landets största festivaler där bland annat Way Out West, Åre Sessions och Lollapalooza Stockholm (tillsammans med Live Nation) kan nämnas. Så drömmer du om att arbeta på våra största festivaler kan Luger vara något för dig!

LE PACTE

Le Pacte är eventbyrån som startade med det tuffa loppet för vikingar. Grundaren David Klint startade loppet Tough Viking 2012 och där han ett år senare drog igång eventbyrån Le Pacte som idag har arrangerat bland annat extreme sports eventet Red Bull Flugtag i Stockholm, samt varit en del av Lidingöloppet och Göteborgsvarvet. Och inte nog med det så vann de år tre år i rad utmärkelsen bästa Event and Brand Experience på bransch galan Årets Byrå 2017-2019.

Live Nation

Live Nation är i mångas öron ett välkänt företag i Sverige, vilket inte är så konstigt då de är landets största arrangör av konserter, evenemang och turnéer. Utbudet hos Live Nation går allt från mindre klubbspelningar till stora utomhuskonserter och turnéer utomlands och har över 2000 evenemang per år där livemusiken ger miljontals svenskar upplevelser.

Eventry

Eventry har en stark vision, att alltid vara Sveriges ledande eventbyrå. Eventry arbetar med ett kreativt nytänkande och gör det live, digitalt och socialt. Och med sina goda resultat har de senaste åren tagit sig en stark placering på listorna inom Sveriges största eventbolag och snabbast växande företag. Coolt va? De har haft uppdrag där stora namn som Coca Cola, ICA och Apotek Hjärtat finns med. 

Onemotion

Här är ett företag som ligger i framkanten med nytänkande och kreativa lösningar. Onemotion arbetar bland annat med att göra fysiska evenemang digitalt. Och de gör det bra! Onemotion har lanserat en helt ny digital studio där de kan ta deras kunders event till en helt ny nivå. Så brinner man för digitalt nytänkande i eventbranschen är det här helt rätt byrå.

LiveGreen

Kan man koppla ihop festival och hållbarhet? Ja såklart! Det visar LiveGreen att man kan som Sveriges första festival och hållbarhetsbyrå. Hos LiveGreen kan vi mötas av festivaler, modeshower och andra mötesplatser där evenemangen möter hållbarhet. De har också belönats av Sveriges konung, det är wow! 

Stockholmsmässan

Stockholmsmässan är nordens största mässanläggning och har flera års bakgrund av möten, mässor, event och fortsätter än idag att utvecklas och ständigt vara kreativa i deras utveckling. Stockholmsmässan är bland annat arrangör för alla matälskares favorit, Sthlm Food & Vine mässa. 

Hoss Agency

Hoss Agency grundades av systrarna Roshi och Sharareh Hoss 2016 och har idag några år senare mottagit utmärkelsen som Sveriges mest inflytelserika PR-konsulter. Företaget består idag av girl power där 6 starka kvinnor med olika bakgrunder arbetar. Hoss Agency har haft och har bland annat kunder som Bianca Ingrosso AB, PUMA, Daniel Wellington och fler stora namn i bagaget.