5 GODA RÅD TILL DIG SOM BLIVANDE EVENT MANAGER

I ungefär 10 års tid har vi arbetat med alla aspekter av event; stora som små, från idé till utförande, och allt däremellan. Ja, det är en rad saker som ska tänkas på från att en idé uppstår till dess att projektet verkställs. Därför var det en självklarhet för oss att presentera kursen Innovative Event Management, som har hjälpt mer än 300 Event Managers i både Danmark och Sverige, till en framtid i branschen. Tack vare detta, har vi samlat på oss en hel del erfarenheter, så här kommer fem goda råd till alla som vill lyckas med sitt nästa storslagna projekt!

Glöm framgång, ifall…


…du inte är villig att arbeta hårt för projektet. Det kräver en enorm arbetsinsats att bita sig fast i eventbranschen, då konkurrensen är stenhård. Om arbetsmoralen är på plats, kommer resultaten rulla in.

Nätverka! Och så nätverka igen!


Ett starkt nätverk är A och O. Det är avgörande för att du landar det där jobbet med dem där uppgifterna och ansvaret. Att etablera ett nätverk med folk från branschen är viktigt, men kom också ihåg att de du till exempel studerar med just nu, som också är på gång in i karriären precis som du, i framtiden kommer vara potentiella arbetskollegor! Så nätverka inte bara med personer i topp, utan samla på dig kontakter från dina egna kretsar också!

Hur gör man då för att möta likasinnade och branschfolk? Med kursen Innovative Event Management kommer du nära inpå industrin, i form av att arbeta med erfarna undervisare tillsammans med andra aspirerande Event Managers!

Ta det lugnt och gör upp en stark plan


Man kan lätt ta sig vatten över huvudet när man blir inne i sina geniala idéer. Det kan snabbt resultera i att projektet kapsejsar. “Kill your darlings” och utarbeta istället en riktigt bra projektplan. Noggrannhet och eftertänksamhet är viktigt! (Läs mer om projektledning i eventbranschen i vår kursbeskrivning här)

Vikten av marknadsföring


Du har säkert varit med om det på ett eller annat sätt (och om inte, kommer det förmodligen hända dig också), nämligen ett av de största nybörjarmisstagen man kan göra. Din marknadsföringsplan är inte tillräckligt genomtänkt, den säljer inte din idé och koncept helt enkelt. Som Event Manager är du oftast ansvarig för hela arbetsprocessen kring projektet, från idé till utförande. Därför är det avgörande att du har en god förståelse för marknadsföring!

Att tjäna pengar på sitt event


Var medveten om värdet på ditt event! Folk är villiga att betala stora summor för att exponeras till passande målgrupper. Lika viktigt som det är att ha koll på en projektplan, är det att vara skarp på företagsekonomi och ha en affärsplan för ditt event. Vad är det egentligen ni kommer tjäna pengar på, hur ska ni lyckas med det, och håller budgeten? Låter det krångligt? Ingen fara, allt det här och mycket till lär du dig om i kursen Innovative Event Management.

Drömmer du om en karriär inom eventbranschen? Då bör du läsa mer här!