VAD GÖR VÅRA TIDIGARE KURSARE IDAG?

På Innovative Event Management är vi stolta över att ha hjälpt mer än 300 event managers i både Danmark och Sverige, mot en framtid inom eventbranschen! Det betyder att vi ofta stöter på tidigare Innovative Event Managers som idag har spännande jobb på bland annat eventbyråer, på festivaler och som självständiga eventkonsulter.

Då eventbranschen är bred kan det vara svårt att veta precis vilken väg kursen kan föra dig. Därför har vi tagit ett snack med en av våra tidigare kursare Maj Helweg Mørk som berättar om hennes karriär efter deltagandet;

Om kursdeltagandet

Maj gick kursen för att hitta en tydlig riktning inför framtiden. Efter att ha läst Performance Design och Kommunikation på Roskilde Universitet, upplevde hon att hon inte riktigt visste vilken väg hon egentligen ville gå. Det blev alltså startskottet för deltagandet på Innovative Event Management: “Jag ville gärna ‘hitta tillbaka till spåret’ i förhållande till events, och få tillgång till verktyg som mina tidigare studier inte kunnat ge mig.” berättar hon.

Kursen fungerade som ett utmärkt komplement till den mer teoretiskt lagda kandidaten som Maj hade läst innan kursen. För Maj betydde det mycket att kunna skriva upp kursdeltagandet på sitt CV, då den helt klart skulle vara betydelsefull för potentiella arbetsgivare. “Jag får ofta frågor om den (kursen), och den har på den vägen blivit en tydligare länk mellan mina studier i Performance Design och Kommunikation och mitt arbete.”

Vart kan kursen ta dig?

För att lära sig mer om branschen, beslutade Maj sig att skaffa praktisk erfarenhet från arbetsmarknaden. Hon fick en praktikplats hos STV Produktion, där hon arbetade på en liten redaktion som gjorde reportage till TV3. Baksidan av att praktisera, var att hon tvingades ta emot pengar från A-kassan för att få det hela att gå runt ekonomiskt. Det i sin tur betydde att hon var tvungen att söka jobb kontinuerligt, men det hon inte visste då var att hon snart skulle hitta sitt kommande jobb. “Jag var faktiskt nära på att få en verksamhetspraktik hos en eventfirma som jag sökte.” Dessvärre var det lite pappersarbete som kom i vägen för att Maj skulle kunna ta praktikplatsen, och hon fick alltså söka vidare.

“Det slutade med att jag kontaktade den eventfirman, som jag arbetar på idag, helt enkelt genom att ringa upp och presentera mig själv! (Nytänkande ja!)”. Vid den tiden hade byrån inga möjligheter att anställa någon, men Maj fick skicka in sitt CV ändå.

Efter en månad blev Maj kontaktad av en medarbetare på eventbyrån. De behövde extra krafter till ett projekt, och kunde erbjuda henne en tjänst 4-5 timmar om dagen. De 4-5 timmarna blev snabbt till en heltid, och uppgifterna var mer omfattande än hon först förväntat sig. Efter ett tag som frilansare blev Maj fast anställd.

Hur får man in en fot i eventbranschen?

Även om man måste övervinna sig själv ibland för att ta kontakt med företag och presentera sig själv, kan det löna sig när de ska anställa nytt folk. Utöver det kan det vara en god idé att söka jobb som frilansare, då många företag ofta söker en tidsbegränsad anställd inför olika projekt. Och så är frilansjobb ett bra sätt att både lära sig nya saker men också bevisa vad man går för och bli ihågkommen inför framtida projekt, berättar Maj.

Och deltagandet på kursen, kan det hjälpa karriären?

“Det ger pluspoäng att nämna att man har gått kursen, då den skapar en förväntan om att man vet saker om eventarbete, men man måste också visa att man har erfarenhet och att man vill fortsätta i den riktningen.”

Maj berättar för mig att hon känner sig rätt ny inom branschen, men hon har på kort tid också lärt sig mycket om hennes egna styrkor och svagheter, vilket har hjälpt henne öppna nya dörrar i karriären. “Just nu handlar det för mig om att får mer erfarenhet och skapa nätverk inom branschen att bli självsäker på arbetsmarknaden har också varit ett viktigt läromoment för mig.”

Maj’s arbetsplats Eventive
Maj sitter dagligen som project manager på eventbyrån Eventive. Eventive levererar upplevelsebaserade lösningar till kunders strategiska målsättningar. Företagen som ligger i Frederiksberg i Köpenhamn, erbjuder kunder lösningar inom konferenser, PR, event marketing, och korporativa events. Du kan läsa mer om byrån på www.eventive.dk

Vill du också få flera verktyg som kan stärka din position i eventbranschen och få större kännedom kring den? Lär mer om kursen Innovative Event Management här.