4 snabba men goda råd till din fundraising

Som arrangör vill man någon gång söka om stöttning från andra externa bidragsgivare. Det finns många fonder som vill stötta eventbranschen men det kan vara svårt att komma igenom till dem. Vi har därför samlat fyra goda råd till din fundraising.

Ifrågasätt ditt projekt

Kom med projektbudskap. Vilken skillnad vill du göra med ditt projekt göra? Och varför är ditt projekt viktigt? Ha fokus på din idé; den ska vara helt perfekt så dina sponsorer vet precis vad det behövs stöttning till.

Ta kontakt tidigt

Många fonder har en behandlingstid på 6 månader, så se till att söka i tid. Lägg också ner tid på att undersöka de olika sponsorerna så du är säker på att din ansökning passar deras krav.

Visa att du kan följa projektet till dörren

Gör en översikt över marknadsföringen av projektet för att visa hur du vill försäkra sponsorer och andra att folk kommer se ditt projekt. En idé kan vara att göra PR strategi som kan användas vid ansökning.

Beskriv projektens gång efter stöd

Beskriv hur du har tänkt dig att fortsätta med ditt projekt efter en bestämd projektperiod. Det har en påverkan på processen om projektet kan fortsätta efteråt.